Szakdolgozatkötés

Van, aki fél évig dolgozik rajta, van aki egy hétvégén megírja két buli közt, de végül mindenki elviszi beköttetni. Nem mindegy, hova, nem mindegy, hogyan, nem mindegy, mit.

Copystore

A Facebookon is...

Copyright

A blogban található szövegek és képek a Robinco Kft. kizárólagos tulajdonát képezik! Üzleti célra való felhasználásuk minden formában tilos! A tartalmak magán-, vagy közcélú felhasználása a szerző előzetes engedélyével lehetséges, a forrás megjelölése mellett!

Szakdolgozat szerkesztése 1.

2011.03.18. 23:24 Copystore

 Ahhoz, hogy a szakdolgozatod megfeleljen az általános elvárásoknak, bizonyos szempontokra oda kell figyelni. Egyes iskolák persze meghatározhatják egész pontosan is az elvárásokat, de a tapasztalat az, hogy csak általánosságban szokták.

Néhány dolog részletesebben:

Margóbeállítás

Az alapértelmezett beállítás az Office 2007 esetében a 2,5 cm-s margó alul-felül, illetve jobb és bal oldalon. A bekötéskor bal oldalt nagyjából elvész egy centiméter, így a helyes és általános beállítás az alsó-felső: 2,5, bal: 3,5, jobb: 2,5 cm.
A margókat a "lap elrendezése/oldalbeállítás" menüben állíthatod be.

Oldalszám beállítása

A szakdolgozatnak minden esetben tartalmaznia kell oldalszámot, azonban egyes esetekben elvárás, hogy az belső borítón, esetleg a tartalomjegyzéknél ne legyen oldalszám. Az első oldalon levő oldalszámot könnyen kikapcsolhatjuk. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A "Lap elrendezése" fülnél nyomd meg az oldalbeállítás gombot! A felugró ablakban az elrendezés fülnél pipáld ki az "Első oldal eltérő" jelölőnégyzetet. Az első oldalon így nem lesz oldalszám. Ha több oldal van a dolgozat elején, amire nem szeretnél oldalszámot, akkor ezeket az oldalakat egy külön dokumentumba hozd létre úgy, hogy abba egyáltalán nem teszel oldalszámot, majd a szakdolgozatot tartalmazó dokumentumban állítsd be, hogy hányas számmal kezdődjön az oldalszámozás!
A "beszúrás" fülnél válaszd ki az "oldalszám" menü "formázás, oldalszámozás" pontját. A felugró ablakban a "számozás módja" pontnál állítsuk be a kívánt kezdő oldalszámot.

Például, ha szeretnénk egy belső oldalt és egy nyilatkozatot beilleszteni az anyag elejére és azt szeretnénk, hogy ezek az oldalak beleszámítsanak az oldalszámozásba, de ne legyenek rajta látható számok, akkor létrehozunk egy kétoldalas dokumentumot, amibe beírjuk a belső borító, illetve a nyilatkozat szövegét, majd a szakdolgozatnál beállítjuk, hogy a kezdő oldalszám a hármas legyen. Külön elmentjük mindkét dokumentumot, a nyomtatásnál pedig minden rendben lesz.

Ha a tartalomjegyzék alól szeretnénk eltüntetni az oldalszámot, az nehezebb eset, de van rá sufni-megoldás. A "beszúrás" fülnél hozzunk létre egy szövegdobozt, és tegyük rá az elrejteni kívánt oldalszámra. Ezután méretezzük akkorára, hogy az oldalszámon kívül mást ne takarjon el, töröljük ki belőle a gyári szöveget, majd szüntessük meg a keretet. Ez nem hivatalos megoldás, ha tud valaki jobbat, ossza meg a kommentek között.

 

 

 

 

 diplomakötés online: https://copy-store.hu/diplomakotes/

 

 

 

 

Update: kommentelőnk felhívta figyelmünket az alábbi Microsoft linkre, itt a megoldás az oldalszám szakszerű kitolására: http://office.microsoft.com/hu-hu/word-help/az-oldalszamozas-kezdo-vagy-ujraindulasi-pontjanak-megadasa-HP005230692.aspx
köszönjük

A bejegyzés trackback címe:

https://szakdolgozatkotes.blog.hu/api/trackback/id/tr132751719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hgabi00- 2012.04.19. 13:38:04

Így lehet normálisan megoldani az oldalszámozást. (Így bárhonnan kezdhetjük 1el a számozást) :
office.microsoft.com/hu-hu/word-help/az-oldalszamozas-kezdo-vagy-ujraindulasi-pontjanak-megadasa-HP005230692.aspx
süti beállítások módosítása