Szakdolgozatkötés

Van, aki fél évig dolgozik rajta, van aki egy hétvégén megírja két buli közt, de végül mindenki elviszi beköttetni. Nem mindegy, hova, nem mindegy, hogyan, nem mindegy, mit.

Copystore

A Facebookon is...

Copyright

A blogban található szövegek és képek a Robinco Kft. kizárólagos tulajdonát képezik! Üzleti célra való felhasználásuk minden formában tilos! A tartalmak magán-, vagy közcélú felhasználása a szerző előzetes engedélyével lehetséges, a forrás megjelölése mellett!

Tartalomjegyzék készítés Word dokumentumban

2011.03.24. 00:13 Copystore

 A leggyakrabban visszatérő probléma a tartalomjegyzék készítés ismeretének hiánya. Sokszor látni, hogy a tartalomjegyzéket utólag, manuálisan készítik el, ami egy másik gépen megnyitva esetleg megtörik, az oldalszámok nincsenek egy vonalban, vagy ha kicsit változtatunk a szövegtörzsön, megváltoznak a tartalomjegyzékben szereplő oldalszámok és újra kell számozni az egészet. Ebben a cikkben elolvashatod, hogyan lehet könnyen, gyorsan létrehozni dinamikus tartalomjegyzéket a szakdolgozathoz úgy, hogy változás esetén frissüljenek a számok és egy vonalban legyen minden.

Első lépésként kattintsunk az első oldalra, a szövegtörzs elé. Ide fog kerülni a tartalomjegyzék. Ezután válasszuk ki a "hivatkozás" fül alatt a tartalomjegyzék beszúrása menüt, és szúrjuk be az alapértelmezett, első helyen szereplő tartalomjegyzék formát.

 

A beszúrást követően megjelenő üzenetre nyomjunk OKét. Máris látható a tartalomjegyzék, ezután már csak hozzá kell rendelni a fejezetcímeket.

 

 

 

 

 

 

Ezután jelöljük ki az első fejezetcímet, majd a "hivatkozás"/"tartalomjegyzék" menüben nyomjuk meg az "új szöveg" gombot! Attól függően, hogy fő fejezetről, vagy egy fejezet alcíméről van-e szó, válasszuk ki az 1-es, a 2-es, esetleg a 3-as szint menüpontot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezzel létre is hoztuk az első menüpontot, a dolgozat összes fejezetének címével, és alcímével ismételjük meg ezt a folyamatot! Ha kész vagyunk, nyomjuk meg a frissítés gombot, majd a felugró ablakban válasszuk ki a "teljes tartalomjegyzék frissítése" opciót!

Ekkor megjelenik a tartalomjegyzékben az összes felvitt fejezetcím, a hozzá tartozó oldalszámokkal együtt. Ha később változtatunk a szövegen, az előbbi frissítést végrehajtva a tartalomjegyzék követni fogja a változtatásokat. A befejezést követően a "beszúrás" fülnél szúrjunk be a tartalomjegyzék alá egy oldaltörést, ezzel a szövegtörzs új oldalra kerül, így teljes lesz a kép.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fontos! A tartalomjegyzék menü kereszthivatkozásokkal működik, a saját gépeden elvileg működhet úgy is, hogy külön fájlban van a tartalomjegyzék, és a szövegtörzs. Más gépen azonban a tartalomjegyzék "nem fogja megtalálni" a hozzárendelt fejezetcímeket, és minden sorba hibaüzenetet fog írni!

Reméljük, sokaknak segítettünk létrehozni a tartalomjegyzéket, ha ezek után is gond adódna, gyere be hozzánk és segítünk személyesen. https://copy-store.hu/diplomakotes/

A bejegyzés trackback címe:

https://szakdolgozatkotes.blog.hu/api/trackback/id/tr72766818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Majdénmegmondom 2012.08.15. 20:05:11

Hálás köszönet, a Word súgójával nem sokra mentem...
süti beállítások módosítása